Pagina's

#Fitgirl

Fitgirl, healtygirl, fitnessgirl, op social media vliegen de gezondheidshashtags je om de oren. Op weg naar een goddelijk lichaam, op weg naar strakker, beter in je lijf zitten, sterker worden, leniger worden. En misschien zelfs allemaal tegelijk.

Laten we vooropstellen dat het super positief is dat zoveel mensen bezig zijn met hun gezondheid. Maar vinden we in gezondheidsland onze balans nog wel?

Precies in dat proces zat ik. Ik ben geen ongezonde junk maar toch ook alles behalve een fitgirl. Ik raakte best wel in paniek van al deze mensen die ineens het licht hadden gezien. Moest ik ook naar de sportschool? Hardlopen of in bootcampclubjes? 

Ik weet nu dat het antwoord daarop nee is. Om vijf prachtige redenen, al zeg ik het zelf. 

1.     Ieder lichaam is anders. Natuurlijk snappen we dat er een aantal dingen voor niemand goed zijn en een aantal dingen voor iedereen. Ieder lichaam werkt anders en reageert anders, dus de taal leren van je lichaam is het allerbelangrijkste.

2.     Ik vind het veels te mooi om te zien als mensen compleet geaccepteerd in hun lichaam wonen. Je ziet dat dit hun natuurlijk gewicht is, dat is misschien iets voller dan in onze egohoofdjes, maar als dat het is, is dat wat het is. Bij mij bleek het wat dunner te zijn dan ik in mijn hoofd zou willen zijn. Dikke pech, dat accepteren, maakt een hoop energie vrij voor andere waardevolle dingen!

3.     Ik vind het zonde om daar te veel tijd aan te besteden, omdat er dan minder tijd is voor veel andere fijne dingen. Zo vind ik het heerlijk om doordeweeks met mensen af te spreken, wijntjes te drinken, een snackdag in de week in te voeren of om op zondag lekker lang in bed te blijven liggen. Deze kleine dingen maken het leven zo erg de moeite waard, dat ik mijn blokjesbuik (of gebrek aan) opeens niet meer zo belangrijk vind.  

4.     Als ik mezelf te veel op de buitenkant focus, is er te weinig energie over voor de binnenkant. Ik wil niet strak zijn en mijn been in mijn nek kunnen leggen terwijl ik mijn gazonnetje van de binnenkant verwaarloos. Heb ik bijvoorbeeld genoeg tijd om op de piano te pingelen? Mijn creativiteit de vrije loop te laten? Te lummelen en mooie verhalen te lezen of zien? Te luisteren naar wat ik diep vanbinnen echt belangrijk vind? Dat gaat toch echt voor!

5.     Omdat ik mezelf realiseer dat gezond leven een onderdeel is van de weg, maar het doel is voor mij een magisch leven. Het gaat om je goed genoeg voelen zodat je je levensdoelen op een fijne manier kunt bereiken. Bijvoorbeeld om al onze mooie dromen niet op plankjes te laten liggen. Daar lees je hier meer over. 


Kortom, ik blijf vrolijk dansen en zal soms proberen mijn been in mijn nek te leggen. Maar in al deze gezondsheidshectiek, zal ik niet vergeten om mijn ziel te blijven voeden. #soulgirl.