Pagina's

Ik geloof in de liefde


Zo'n beetje alles in het leven kan vanuit twee bewegingen ontstaan, vanuit angst of liefde. Ik weet niet zo gek veel, ik ben maar gewoon ik. Met een hoofdje en een lichaam. Een van alle anderen. Op deze enorme grote wereld. Ik weet niet veel van hetgeen wat politiek wordt genoemd of hetgeen wat ze ‘’nieuws’’ noemen, waar ze eigenlijk nooit iets nieuws vertellen. 

Ik weet misschien niet veel, maar ik weet wel dat het allerbelangrijkste nieuws niet wordt verteld tegen de gehele wereldbevolking. Als het echt heel erg belangrijk was, zouden ze het ons echt niet vertellen. De wereld zit vol met gesprekken waar wij geen woord van mogen horen, geheime missies en meer van dat. Ze filteren, kneden en vormen hetgeen wat wij mogen weten en verspreiden zoveel mogelijk angst. De economie kan slechter gaan, enkel door te roepen op de tv dat het slecht gaat. Ze laten ons geloven dat er op iedere straathoek iets ergs kan gebeuren. Ze laten beelden zien van mensen die dood aan het gaan zijn, terwijl de familie kan meekijken. Omdat ik al deze dingen niet vind kloppen, laat ik deze prikkels allesbehalve in mijn hoofd. Gewoon omdat er al genoeg in zit. Omdat ik het nieuws niet iets vind wat uit liefde ontstaan is, maar uit angst. Ze creëren een negatief wereldbeeld.
Een geloof kan ook ontstaan vanuit angst of vanuit liefde. Vanuit angst om de bevolking in toom te houden of vanuit liefde door te geloven dat er iets groters is wat ons allemaal bindt. Allemaal. Er zijn religies die juist een splitsing creëren, in plaats van eenheid. En daar begint wat mij betreft de ellende. Het begint met verschillen tussen ons zichtbaar maken, terwijl er juist zoveel overeenkomsten zijn. De belangrijkste overeenkomst; we hebben allemaal een ziel. Een ziel die naar mijn mening behoefte heeft aan maar één religie. En dat is liefde.
 Dat is wat de ziel herkent, waarop zij leeft. En deze liefde, is denk ik ook hetgeen waar wij en de aarde zoveel behoefte aan lijken te hebben. Laat dat onze nieuwe religie zijn. Volgens mij zou het hier dan nog best gezellig kunnen zijn.  

X Britt