Pagina's

Wat ik leerde
Ik heb geleerd dat het antwoord op bijna alles is; gewoon even rustig ademen. Terwijl ik alleen maar denk als ik het druk heb; rustig ademen, nu? Daar heb ik even geen tijd voor hoor… Daarna leerde ik dat rustig ademen wel degelijk helpt, daardoor kun je je vanbinnen toch rustig voelen, ook al is het buiten je één grote chaos. Ik heb ook geleerd dat het leven altijd een beetje chaos is en dat ik niet meer ga wachten op een zee van rust.


Ik leerde van iemand dat ik mijn gedachten niet ben. Ik knikte en glimlachte. Wat ik vaak doe als dingen moeilijk zijn. Ik wist op dat moment niet wie ik dan wel was, maar zei niks. Wat ik wel wist, is dat ik het moest uitzoeken. Ik leerde daarna dat je eigenlijk pas dingen vindt, als je stopt met zoeken, dus stopte ik daar ook maar mee, dat zoeken.


Ik leerde dat een broodje gezond, niet gezond was. Wat ik niet logisch vond.


Ik leerde pas weer Oh Dennenboom spelen op de piano, ik weet niet of dat goed was voor mijn zelfvertrouwen of juist het tegenovergestelde. Het maakt niet zoveel uit, want ik werd er blij van. En leerde dat dat eigenlijk altijd het belangrijkste is, ook al zijn de keuzes die daar uit voortvloeien soms niet logisch of gewoon een beetje raar.


Ik leerde dat je alles kunt doen wat je wilt, als je maar hard genoeg werkt en leerde daarna dat dit niet helemaal waar is. Sommige dingen kun je niet en die zal je ook nooit leren. Soms heeft het leven andere plannen en soms loopt iets gewoon anders dan je eigenlijk had bedacht. 


Ik leerde dat Facebook- vrienden vaak niet echte vrienden zijn en vond dat ook niet logisch. Maar het is nu eenmaal zo. Ik leerde dat vrienden bij je blijven als het klopt, als het niet klopt, zijn ze op een gegeven moment nergens meer te bekennen, misschien zelfs niet eens op Facebook.


Ik leerde dat alles een keer voorbij gaat, daar zorgt de tijd wel voor. Daar hoef je niks voor te doen, alleen maar bergen geduld klaarleggen, want soms duurt het gewoon langer dan verwacht.


Ik leerde dat de mooiste dingen gratis zijn, eerst geloofde ik het niet, want voel me oprecht heel blij door een nieuw vest of boek, maar ik word toch nog net ietsje blijer van lieve mensen, de zon en de zee.


Ik leerde dat verandering het enige is waar je je aan vast kunt houden.


Ik leerde dat iedereen uniek was en toch hetzelfde. Dat je ieders gelijke bent, maar niemands meerdere en ze daar ook naar moet behandelen.


Maar ik leerde vooral mijn eigen waarheid te creëren, niet perse te geloven in dingen die anderen voor mij bedacht hebben of omdat iedereen het altijd zo heeft gedaan. En ik denk dat dat misschien wel het belangrijkste is wat je kunt leren!

X Britt